Ordanoski: Në zgjedhje do të vërehet nëse jemi për Janevën apo Gruevskin

Nuk besoj në mundësinë që OBRM-PDUKM të shkojë në zgjedhje, për të cilën paraprakisht e di se do të humbasë. Vlerësimi do të sillet për disa javë, kur do të shihet sesi lëvizin punët, kështu është shprehur analisti politik, Sasho Ordanoski në Civil-Qendra për Liri, në analizën e tij të rregullt mujore, duke komentuar për kushtet e zgjedhjeve dhe përgjegjësinë e KSHZ-së, përcjell Telegrafi Maqedoni.

‘Para nesh kemi edhe një periudhë që, realisht, do të ketë vetëm lajme të këqija për partinë në pushtet. Ka disa variante të cilat mund t’i aktivizojë për shtyerje të zgjedhjeve. Qartësisht shihet mundësia për shfuqizimin e PSP-së. Mendoj se është një lëvizje shumë e rrezikshme, mendoj se ai veprim në fund të fundit do të reflektojë tmerr politik, sepse tashmë do të shfaqet zgjidhja në Maqedoni: A jeni për Katica Janevën ose jeni për Nikolla Gruevskin. Siç qëndrojnë punët tani, me mbështetjen të cilën PSP e posedon prej mbi dy të tretat e popoullatës, goditja politike mes të cilave ishte faktor edhe PSP shkon në dëm të atij faktorit’, ka thënë ndër të tjera Ordanoski. /Telegrafi/