PAPA FRANÇESKU KRAHASON TRUMPIN ME HITLERIN

Papa Françesku tha se nuk do ta gjykojë Presidentin Donald Trump pa e parë se ç’do të bëjë.

Në një intervistë me gazetën spanjolle El Pais botuar dje në mbrëmje, Ati i Shenjtë tha se nuk i përqen “të gjykojë njerëzit në mënyrë të parakohshme. Do ta shohim se si vepron, se çfarë bën”, para se të shprehë një mendim për presidentin amerikan.

Papa Françesku tha se Hitleri në Gjermaninë e viteve 1930 “u votua nga populli dhe pastaj ai e shkatërroi popullin”.

Papa i bëri komentet në një intervistë të gjerë me gazetën në Vatikan, ndërsa zoti Trump bënte betimin si presidenti i 45-të amerikan.

I pyetur për udhëheqësit populistë që po dalin në pah në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë, ai paralajmëroi kundër prirjes për të gjetur një shpëtimtar në kohë krizash.