Paradoksi: Kush tha që nuk kishte lluks në komunizëm? (foto të rralla)

Nji jaht?

Apo nji shpi të përfundueme?

Mos ndoshta doni nji kerr perendimor?

Gjithçka ju vjen menjiherë në shtëpi, edhe pse mundeni me jetue në nji vend komunist.

Kjo ndodhte në Gjermaninë Lindore.

Simbas Spiegel, edhe pse thuhej se ishte nji vend i varfën, nuk ishin të paktë ata që kishin mallna lluksi.

Sigurisht bahet fjalë për ata që kishin të afërm të pasun në Gjermaninë Perendimore.

Mbas 20 Dhetorit 1956, Gjermania komuniste ngriti nji sipërmarrje të quejtun Genex.

Nëse kishe nji të afërm të pasun në Gjermaninë Perendimore, ai ka mujt me i marrë katalogët e dhuratave të Genex dhe me i porositë për të afërmit e varfën në vendin komunist.