Parazitët kërcënim serioz për jetën e njerëzve/ Mund të shkaktojnë vdekje

Parazitët kanë evoluar duke qëndruar rezistente ndaj antibiotikëve që përdoren nga njerëzit. Sipas një studimi të Bashkimit Evropian, rezistenca ndaj antibiotikëve është zbuluar nga nivelet e ulëta të temperaturës.

Dy rastet e fundit kanë studiuar përdoruesit e drogës që janë infektuar nga parazitët. Sipas raportit që ka nxjerrë BE, kanë rezultuar 25 mijë njerëz që vdesin nga insektet cdo vit.

Ekspertët e shëndetit dhe sigurisë kanë paralajmëruar se parazitët përbëjnë një kërcënim serioz për jetën e njerëzve, por edhe të kafshëve.

“Rezistenca ndaj baktereve është një rrezik i madh për shëndetin e njerëzve dhe të kafshëve,” – ka thënë komisionieri i sigurisë ushqimore të BE, Vytenis Andriukaitis.