Pas 11 dhjetorit askush më nuk do të mund të punësohet me librezë partiake’

Banorët e Urviç dhe Jellovjane në një takim me anëtarin e Bordit Ekzekutiv të LSDM-së, Lupço Nikollovski, janë ankuar për problemet e infrastrukturës që komuna dhe ministria kompetente e injoron me vite, përcjell Telegrafi Maqedoni.

‘Rrugët nuk janë prekur 20 vjet. Shkolla në Jellovjanë është shkatërruar, nuk ka park lojërash. Biznesmenët dhe mjeshtrit janë vazhdimisht nën sulm nga ana inspektorët. Pushteti i poshtëron, kurse në zgjedhjet e fundit ishte përpjekur për të blerë votën për 1 mijë denarë. Të gjithë të punësuarit shkojnë përmes linjave partiake. Në fshatin Urviç ka tre profesorë diplomuar sepse nuk mund të gjejnë punë, sepse ata nuk duan që të angazhohen në parti. Si rezultat i këtyre politikave shkatërruese dhe poshtëruese të OBRM-PDUKM dhe BDI, më shumë se 60 përqind e popullsisë është larguar’, tha Nikollovski.

Nikolovski kërkoi Tetovo menjëherë të zgjidhur problemin e transportit të nxënësve nga Jelovjane në qytet.

‘Dua të porosis se kjo më 11 dhjetor do të ndalojë. Në vend të inspektimeve kësaj, bizneset e vogla dhe mjeshtrit do të ndihmohen me ndihma specifike financiare, do të ndalojmë emigrimin dhe publikisht ju premtojmë se askush nuk do të mund të angazhohet për të fituar një punë’, tha Nikollovski në takim me banorët. /Telegrafi/