Përdhunimi i 13 vjeçares, dorëhiqet drejtori i 25 maji

Drejtori i Entit për Kujdesin e Fëmijëve 25 – Maji, Stevço Sokolovski sot dha dorëheqjen për arsye morale. Dorëheqja vjen pasi Organizatat Joqeveritare Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve, zbardhi se shkaku i abuzimit seksual një vajzë 13 vjeçare është dashur të abortojë, pasi ka mbetur shtatzënë. Nga Qendra njoftuan se derisa vajza i ishte nënshtruar abuzimit seksual, ka qenë nën përkujdesjen e institucionit shtetëror. Që në mars të vitit të kaluar OJQ-ja, ka marrë informacion nga prindërit e vajzës, se ajo është zhdukur nga institucioni. Jozyrtarisht, ajo u mor me forcë nga një burrë më i moshuar, është dërguar në një qytet tjetër dhe është detyruar në marrëdhënie seksuale dhe punë fizike.