Përse kanceri ështe duke u përhapur tej mase

Arsyet e përhapjes së tepërt të kësaj sëmundje ende nuk dihen por një mjeke e ushqimit ka rreshtuar 3 arsye pse shkaktohet.

Çdo ditë dëgjojmë ndonjë rast, qoftë familjar apo i largët,që është diagnostifikuar me një pre sëmundjeve më të këqija e të pashërueshme në botë, kancerin.

Vitet e fundit kjo sëmundje është shpeshtuar shumë.

Arsyet e përhapjes së tepërt të kësaj sëmundje ende nuk dihen por një mjeke e ushqimit ka rreshtuar 3 arsye pse shkaktohet.

1. Amerikanët hanë shumë, por nuk ushqehen mirë
Meet Catherine e akuzon kryesisht ushqimin si ndër shkaktarët kryesorë të kancerit, duke treguar se ushqimet e gatshme, si ushqimet e shpejta janë shumë të dëmshme për shëndetin.

2. Hapat kundër shtatzanisë
Hapat për parandalimin e shtatzanisë kanë dal në treg në vitin 1960, kur kontraceptivi oral i cili ka përqindje të lartë te estrogjenit ishte aprovuar nga FDA.

3. Rritja e stresit të çfarëdoshëm (emocional,mendor,mjedisit)
Aftësia e trupit për tu adaptuar dhe për të iu kundërpërgjigjur stresit varet nga ushqimi që hamë.
Nëse nuk e tretim ushqimin mirë, dhe nuk hamë ushqim të shëndetshëm, apo edhe nëse nuk hamë mjftueshëm, ne “bombardojmë” trupin tonë me stresues të mjedisit.