Pesë llojet e çajit për dobësim

Përveç çajit të gjelbër, disa lloje të tjera të çajit janë një ndihmë e mirë në humbjen e peshës.

Edhe pse vazhdimisht flitet se çaji i gjelbër vepron pozitivisht në shkrirjen e yndyrave, nutricionistët thonë se ekzistojnë edhe disa çaje tjera që ndihmojnë në këtë aspekt:

Çaji Oolonog

Ai përmban polifenol që përshpejtojnë metabolizmin dhe ndikojnë në reduktimin e shtresave yndyrore.

Kamomili

Për të humbur peshë shpejt dhe të ndiheni rehat dhe rinovues, është e rëndësishme një cilësi e rëndësishme e gjumit. Kamomili ndihmon për këtë, pasi ai është dëshmuar se qetëson organizmin. Çaj nana

[sc name=”UKA” ]

Është zbuluar gjithashtu se njerëzit që morën erë të mentolit çdo dy orë konsumuan automatikisht rreth 2800 kalori më pak në javë. Pra, para se të pini, shijoni aromën e këtij çaji.

Çaji nga luleradhiqja

Për dallim nga llojet tjera, çaji nga luleradhiqja ndihmon për largimin e lëngjeve të tepërta nga organizmi dhe ndikon në dobësim.

Çaji Rooibos

Çaji nga bima jugafrikane është e mirë për shkak të sasisë së lartë të aspalatinës, e cila ndihmon në balancimin e sheqerit në gjak dhe forcimin e rezistencës ndaj insulinës, e cila çon drejt përdorimit më të mirë të karbohidrateve, përkatësisht më lehtë shndërrohen në energji dhe jo në yndyra, transmeton KosovaPress.