Pija kundër fryrjes së barkut

Gjithmonë mbani mend që ne jemi çfarë hamë, pasi trupi reagon në mënyra të ndryshme në varësi nga ushqimet.

Shumë ushqime dhe lëngje mund të shkaktojnë më shumë fryrje se të tjerat. Disa prej ushqimeve nga të cilat duhet të rrish larg, pasi shkaktojnë fryrje janë pijet me gaz, bishtajoret, produktet e qumështit dhe thekra.

Çaji i xhinxherit është i mrekullueshëm për të eliminuar fryrjen. Studimet kanë treguar se ky lloj çaji ndihmon në bllokimin e enzimave dhe gjeneve që i shkaktojnë trupit inflamacion.

Ai është po ashtu i njohur për qetësimin e problemeve të ndryshme shëndetësore si kancer, dhimbjet e Alzheimer, apo probleme të ndryshme irritimi të zorrëve.

Çaji i xhinxherit është i shkëlqyer për t’iu shtuar dietës, sidomos nëse fryrjet e barkut i keni kronike. Nëse shija e xhinxherit të duket pak e fortë, shto disa pika limoni për ta bërë shijen pak më të butë. Një filxhan çaj xhinxheri në ditë, pas pak kohësh do ta eliminojë fryrjen krejtësisht.