Pini qumësht gomarice nëse doni të shpëtoni nga sëmundjet

Babai i mjekësise, Hipokrati, ishte i pari që në antikitet e rekomandoi qumështin e gomaricës për të luftuar problemet me mëlçinë, ethet, dhimbjet e kyçeve dhe helmimin.

Gjyshet tona e përdornin këtë qumësht për të kuruar kollën e mirë.

Ky produkt përdoret gjerësisht sot në botë për trajtimin e tē gjitha llojeve tē alergjive.

Qumështi i gomaricës përmbajn Omega 3 dhe acideve yndyrore (të ngjashme me vajin e peshkut), ai redukton kolesterolin dhe mbron shëndetin e zemrës.

Qumështi i gomaricës ndihmon për të humbur peshë.

Edhe pse ka të njëjtën sasi të kalorive sa qumështi i lopës, qumështi gomaricës nuk stimulon shtimin në peshë, sepse ai stimulon metabolizmin.

Nivelet e ulta të triglicerideve (yndyrna që janë të këqija për zemrën), e bëjnë këtë qumësht të rekomandueshëm për të gjithë ata që duan të mbajnë trupin në formë.