Po vjen epoka epoka e akullnajave shume shpejt

Analiza e diellit ka treguar se ka rënë me shpejtësi sasia e nxehtësisë së tij gjatë këtij viti.

Për herë të parë në katër vite, dielli ka ndriçuar më zbehtë, çka ka çuar disa ekspertë të besojnë se epoka e akullit është në horizont dhe mund të godasë botën në vitin 2019.

Prania e diellit panjollë do të bëhet gjithnjë e më i rregullt, çka do të thotë se aktiviteti diellor ka pësuar rënie të madhe.

“Aktiviteti i dobët diellor për një periudhë kohe është e sigurt se do të ketë ndikim në ftohjen e temperatura globale në troposferë”, tha meteorologu Paul Dorian.