Politikanët Japonez shtatzënë

Këta politikanë japonezë po hiqen sikur janë shtatzënë.

Objekti që ato po veshin për t’u dukur si shtatzënë peshojnë plot 7 kg.

Kjo është bërë për të treguar peshën që mban një femër kur është 7 muajshe shtatzënë.

Është pjesë e fushatës që nxit meshkujt japonezë të ndihmojnë gratë në punët e shtëpisë

Në Japono femrat punojnë në shtëpi 5 herë më shumë se meshkujt.

Meshkujt japonezë shpenzojnë më pak kohë në punët e shtëpisë dhe në përkujdesjen e fëmijëve se çdo mashkull në çdo vend tjetër të botës.

57ee8a06c46188af7e8b469b