Prekëse: Ia shpëton jetën kur ishte foshnjë, por nuk do të besoni se çfarë ndodh pas 38 vjetëve

Amanda Scarpinati, kur ishte vetëm një fëmijë, u dërgua në Qendrën Mjekësore Albany për trajtim pasi ajo kishte pësuar djegie të rënda me avull të nxehtë. Gjatë qëndrimit të saj në spital, një infermiere e re ishte kujdesur shumë për Amandan.

Disa nga ato momente u kapën nga një fotograf dhe u botuan përfundimisht në raportin vjetor të Qendrës Mjekësore të vitit 1977. Ishin këto foto të ngrohta që do të çonin Amandan që të kërkonte ish-kujdestaren e saj shumë vite më vonë.

Tashme e rritur, Amanda duke mbajtur fotot tha se:”Kam marrë ngushëllim duke parë fotot e një gruaje të bukur, një infermiere që u kujdes për mua në një periudhe mjaft të zymtë në jetën time”. “Duke parë ato, ndjeva dashurinë dhe mëshirën e saj.” Amanda shpjegoi se si gjithmonë kishte dashur ta gjejë atë infermiere të re dhe ta falënderonte për aktin e saj të mirësisë.

Për vite me radhë, Amanda ishte përpjekur të gjente infermiere, por ishte e pasuksesshme. Ajo më vonë vendosi të provojë fatin e saj në mediat sociale duke postuar imazhet në Facebook dhe brenda një dite ajo mori një përgjigje afirmative. Ajo zbuloi se emri i infermieres ishte Susan Berger dhe se ajo ishte vetëm 21 vjeç në kohën kur u morën fotografitë. Amanda kishte qenë një nga pacientët e para të infermierës në punë.Dy javë më vonë, Amanda u takua me Susan, 38 vjet pas takimit të tyre të parë – në Qendrën Mjekësore Albany.

Duke parë përsëri, Susan kujton kujtimin e saj për Amanda shumë vite më parë: “Ajo ishte shumë paqësore. Zakonisht, kur bebet dalin nga kirurgjia ata flenë ose qajnë. Ajo ishte aq e qetë dhe e mahnitshme. “Susan nuk priste një gjest të tillë të ngrohtë nga një pacient pas kaq shumë vitesh”.