Pse Hëna e 14 Nëntorit do jetë speciale, rikthehet pas 70 vitesh fenomeni

Pse data 14 nëntor, po “pushton” portalet, cfarë pritet të ndodh, pse duhet të gjendeni jashtë? Kjo pasi ju do të vini re hënën që duket më e madhe dhe më ndriçuese se zakonisht.

Pas 70 vitesh, bota do të shohë një show spektakolar astronomik, i cili nuk do të përsëritet deri në 2034.

Këtë muaj, hëna do të jetë shumë afër me tokën dhe do të duket 14 për qind më e madhe dhe 30% më e ndritshme sesa në një mbrëmje të zakonshme. Në kalendarin e NASA-s 3 datat e shënuara për fenomenet e lidhura me të janë 16 tetor, 14 nëntor dhe 14 dhjetor, por ajo e muajit nëntor mbahet si më e rralla.

Më 14 nëntor, hëna do të jetë 48 mijë kilometra larg tokës , por prezenca e saj do të ndihet shumë pranë. Gjithashtu tremujori i fundit i vitit 2016 është një moment i shënuar për të gjithë personat që besojnë tek fuqitë e universit.

Disa teorive supersticioze pohojne se hëna e re e muajit nëntor do të sjellë energji dhe zhvillime të reja.