Pse ju dhëmbin gjinjtë para ciklit?

Pse ju dhëmbin gjinjtë para ciklit?

Arsyeja qëndron prapa hormoneve. Nje rritje e estrogjenit pak para ovulimit bënë që gjinjtë të rriten ndërkaq rritja e hormonit progesteron gjatë javës para ciklit stimulon rritjen e gjëndrrave të qumështit

Si rezultat, gjinjtë dhëmbin dhe forcohen duke ju shkaktuar një ndjenjë të pakëndshme për disa ditë me radhë para se të ju shfaqet cikli menstrual.

Megjithatë, kjo nuk vlen për të gjitha femrat.

Disa nga to nuk përballen me një gjë të tillë ngaqë nuk kanë ndryshime yë mëdha në hormonet e lartëcekura.