Pse qytetaret e Maqedonise nuk vizitojne Muzete

Ne Maqedoni ka nje numer te muzeve kryesisht te perqendruara ne Shkup. Qyteti i Shkupit eshte me i pasur me muze ndersa qytet tjera ne Maqedoni kane nga 1 muze edhe ate kryesisht gjendja e tyre eshte e mjerueshme si nga ana arkitekturore ashtu edhe nga ana e ekspozitave qe ata posedojne.Por qyteti i Shkupit kryesisht institucionet kulturore edhe ate muzete ne Maqedoni vizitohen shume pak nga qytetaret e Maqedonise. Numri me i madh i vizitoreve qe vizitojne keto institucione jane turistet e huaj.Arsyet se pse ata nuk vizitojne muzete ndoshta jane te shumta, si nga ato te kultures tradicionale pastaj si nga aspekti i ndikimit te arsimit tek popullata per vetedijesimin e  qytetareve per te vizituar muze po ashtu edhe ndikimi i shoqerise dhe ekonomise. Muzete jane nje nga burimet kryesore per integrimin dhe vetedijsimin e shoqerise./Antpress