Puthja dhe përqafimi i pulave dëmdot shëndetin

Nëse tregoni shumë afeksion ndaj pulave, mund të jeni duke rrezikuar shëndetin tuaj. Sipas Qendrës së Parandalimit dhe Kontrollit të Sëmundjeve (CDC), puthja apo përqafimi i tyrë mund të çojë në shfaqjen e salmonelës, një bakteri shumë të rrezikshëm që zhvillohet në zorrë.

Ndërkohë, popullariteti i shpendëve në oborret e shtëpive është në rritje.

Rritja e dashurisë për miket tona me pupla përputhet me rritjen e përhapjes së salmonellës në Shtetet e Bashkuara të Amërikës, sipas një raporti të CDC nga viti 1990 deri në 2014.

Studimi thotë se salmonella shfaqet kur ne afeksionohemi shumë me zogjtë – i puthim, i përkëdhelim apo madje dhe i lejojmë në dhomat e gjumit apo tualetin tonë.

57dc3a9dc4618878098b4719