Qeveria e re, “Fituesi me fituesin” apo kërkesat shqiptare, sonte ne “Rruga drejt”

Kush do ta formojë qeverinë e re të Maqedonisë? Në vend të Platformës së partive shqiptare, BDI-ja e riaktualizoi me tone afirmative parimin “fituesi me fituesin”, si njëri nga pesë opsionet e mundshme të partisë. Fituesi me fituesin do të thotë që qeverinë ta formojnë VMRO-DPMNE dhe BDI, por sa ky opsion është i favorshëm për shqiptarët, për kërkesat politike e shqiptarëve. Në këto dhe tema të tjera të ftuar të gazetares Arta Tahiri në emisioni Rruga Drejt janë Rafis Haliti, anëtar I kryesisë qendrore të BDI-së, Petrit Saraçini, opinionist dhe kryeredaktori I të së përditshmes Koha Besim Iljazi.