Ramiz Merko e mer postin e ri si ministër ri per Investime të Huaja.

Në vazhdim të pranim-dorzimeve në ministritë në  qeverinë e re, ishte edhe ministria per Investime të Huaja, i drejtuar deri me tash nga ministri Arlind Zeqiri.
Në zyrat e qeverisë u bë pranim-dorezim i funksioneve, ndërmjet ish-ministrit Arlind Zeqiri dhe ministrit të ri nga Struga, Ramiz Merko.
Minsitri Zeqiri i shprehu suksese te shumta ministrit te rinj, duke shprehur se do të jetë në ndihmë ne ç’do lloj kërkese.
Nga ana tjetër, ministri Merko tha se do të përpiqet maksimalisht me punë në digasterin e rij me një dhe se do të angazhohet me përvojën e tij ne sferën e biznesit të sjell investime të reja në vendin tonë.

Pas pranimit të postit si ministër në zyrat e ministrit Merko ishte edhe kryeministri i ri sapozgjedhur Zoran Zaev.
Kryemismisti Zaev pati nje takim të shkurt me ministrin Merko ku mes tjerash tha që “Dëshiroj punë te mbare dhe suksese në detyrën e re, të ministrit Merko, shpresojmë se do punojmë  bashkarisht në interes më të mirë të Republikës të Maqedonisë” theksoi Zaev.

Bejtulla Mustafa
Nga kabineti i ministrit Arlind Zeqiri