Reagon Ambasada e SHBA-ve: Në përkrahje të prokurorisë speciale

Ambasada e SHBA në Maqedoni  i keshillon partite politike te permbahen obligimeve te cilat i kane mare me nenshkrimin e marveshjes se Perzhinos ku parashihet edhe perkrahja e prokurorise speciale publike. Ky reagim vjen nga ambasada sot nga fakti se deputetet e partise ne pushtet  nuk perkrahen kerkesat per ndryshim te ligjit per PPS  dhe deshmitaret mbrojtës. Nga ambasada vjen reagimi se  te gjithe partite duhet ti permbahen mareveshjes duke siguruar zgjedhje te besueshme, mos pengese ne punen e PPS  dhe vezhgim te pavarur te mediumeve. Besojme se kerkesat e PPS per perkrahjen e hetimeve te pavarura jane me te drejte, thuhet ne reagimin e ambasades. Reagime te ngajshme ka pasur edhe delegacioni i Unionit Europian dhe Ambasada e Hollandes/antpress