Reklama e Melania Trump largohet nga Zagrebi pas kërcënimit ligjor

Një fushatë marketingu e shkollës së gjuhës gjermane u përpoq të bindë kroatët që të imitojnë zonjën e parë duke mësuar gjuhën angleze.

Panot reklamuese me Melania Trump dhe slogani “Vetëm imagjinoni se sa larg mund të shkoni me pak anglisht” janë hequr nga kryeqyteti kroat pasi avokati i saj kërcënoi me aksion ligjor.

Panot ishin pjesë e një fushate marketingu nga një shkollë private në Zagreb, e cila u përpoq t’i bindte kroatët për të mësuar gjuhën angleze duke i kujtuar ata për përvojën personale të zonjës së parë të SHBA-së.

Avokati slloven i Trump kërkoi që panot reklamuese të hiqen menjëherë.

“Jam i kënaqur me faktin se shkolla pranoi se ata e shkelën ligjin dhe se janë të gatshëm të heqin tabelat dhe reklamat,” tha Natasa Pirc-Musar për Associated Press. “Ne ende po analizojmë hapat e mëtejshëm ligjor.”

Trump ka angazhuar firmën e ligjit për të mbrojtur imazhin e Melanie, i cili është shfaqur në produkte të ndryshme në Slloveni, duke përfshirë këtu edhe ëmbëlsira, mbathje dhe reklama të turizmit.

Pirc-Musar tha se shkolla ka kërkuar falje për panot, por deklarata duhej gjithashtu të publikohej nga agjencitë shtetërore kroate dhe sllovene.

“Ne jemi shumë keq që panot janë keqkuptuar si diçka që synon të tallet me zonjën e parë të SHBA”, tha Ivis Buriq, një zëdhënëse për shkollën, Instituti Amerikan. “Duhej të ishte diçka pozitive, për ta treguar atë si një model.”

Buriq pranoi se fushata e shkurtër reklamuese doli të jetë “shumë e suksesshme” për shkak të publicitetit të gjerë që ai mori në nivel lokal dhe ndërkombëtar. Ai tha se shkolla kishte për qëllim të vendoste pano të reja, këtë herë pa imazhin e Trump.

Melanie Trump ka lindur në Slloveninë fqinje si Melanija Knavs. Ajo u largua nga vendi në vitet e 20-ta për të ndjekur një karrierë të modelimit ndërkombëtar para se të takonte Donald Trump në një javë të javës së modës në Nju Jork më 1998.