Restaurimi i Budës gjigante në Tailandë

Një statujë gjigande e artë e Budës po restaurohet së fundnmi në Tailandë.

Kjo statujë gjendet në një tempull budis të quajtur Vat Phranon Laem Pho, në ishullin KoYo, në pjesën lindore të Tailandës.

Tempuj të shumtë budistë dhe statuja të mëdha të Budas janë ndër atraksionet më të theksuara në turizmin tailandez.

Tailanda këtë vit është në pritje të një numri rekord turistësh që arrijnë në 32 milionë.

Pavarësisht situatës politike në Tailandë, turizmi Thai vazhdon të rritet.

epaselect epa05550007 A picture made available 21 September 2016 shows tourists in front of a giant reclining golden Buddha, at a Buddhist temple named Wat Phranon Laem Pho, on Ko Yo island, Songkhla province, southern Thailand, 18 September 2016. Thailand's many Buddhist temples and large Buddha statues are among attractions highlighted for the Kingdom's healthy tourism industry, which is expected to reach a record this year of more than 32 million arriving tourists. Despite Thailand's political situation and a recent spate of bombings, Thai tourism continues to surge. United Nations World Tourism Day celebrations will be held in Thailand and across the world on 27 September 2016.  EPA/BARBARA WALTON

EPA/BARBARA WALTON

epa05550006 A picture made available 21 September 2016 shows a Thai workman painting the feet of a giant reclining golden Buddha, at a Buddhist temple named Wat Phranon Laem Pho, on Ko Yo island, Songkhla province, southern Thailand, 18 September 2016. Thailand's many Buddhist temples and large Buddha statues are among attractions highlighted for the Kingdom's healthy tourism industry, which is expected to reach a record this year of more than 32 million arriving tourists. Despite Thailand's political situation and a recent spate of bombings, Thai tourism continues to surge. United Nations World Tourism Day celebrations will be held in Thailand and across the world on 27 September 2016.  EPA/BARBARA WALTON