Roboti kinez sulmoi njeriun kinez

Roboti është konstruktuar për të mësuar fëmijët nga mosha 4-12 vjeç. Nga arsye të panjohura tash opër tash ka ndodhur një gabim në punën e pajimeve, për ç’arsye roboti ka thyer xhamin në stendën e prodhuesit dhe pastaj e ka është “vërsulur” mbi vizitorin, i cili po kalonte pranë tij.

Njeriu i plagosur është dërguar menjëherë në spital me këmbën e lënduar. Në fotot e publikuar në sajtin e këtij portali shihet se roboti është aq i lartë sa që i mbërrin deri në mes një njeriu me trup mesatar dhe të rikujton R2-D2 nga saga fantastike “Lufta e yjeve”.

Pajisja ka ekranin grafik që tregon fytyrën sipas emocioneve. Përveç kësaj, sajti “Jut” ka publikuar edhe fotografitë e stendës së brendshme ku mund të shihen edhe copat e shumti të xhamit.