Sekreti për të ngritur gjoksin lart
Me kalimin e viteve është e vështirë të mbash forma të rregullta. Por ka një mënyrë shumë efikase për të përmirësuar formën e gjoksit, për ta bërë atë më të fortë.

Mënyra “Virabhadrasanaben”
Ky ushtrim do t’ju ndihmojë të zgjeroni gjoksin tuaj duke e bërë atë edhe më elastik. Fillimisht vendosni këmbët paralel me njëra tjetrën dhe kthejeni këmbën e majtë 90 gradë.  Më pas vendosni këmbën e djathtë brenda dhe mërrni frymë thellësisht.
Kjo e fundit duhet të qëndrojë drejt. Më pas, krahët e ngritur vendosini në përputhje me shpatullat. Kokën kthejeni në të majtë duke prekur dorën dhe përsëriteni këtë ushqtrim 7 deri në 10 herë. Pas kësaj ndiqni të njëjtin process edhe me anën e djathtë.

Trikonasana 
Ky lloj ushtrimi forcon gjoksin tuaj, përmirson rrjedhjen e gjakut dhe shpinën tuaj. Fillni ëktë ushtrim me mbajtjen e këmbëve larg njëra tjetrës. Këmbën e djathë kthejeni 15 gradë ndërsa këmbën e majtë 90 gradë. Prekni me dorën tuaj të majtë  kyçin e majtë dhe shtrijeni krahune  djathtë lart, në mënyrë që krahët të formojnë një vijë të drejtë.
Ndërkohë që mbani drejt gjunjët dhe shtyllën kurrizore, mbajeni fytyrën lart dhe kërkoni gishtat. Përsëriteni po të njëjtin ushtrim edh enë anën tjetër.

Bhujangasana
Nëse dëshironi të zgjasni muskujt, të forconi ato të barkut, apo të rrisni vëllimin e mushkërive, atëherë është pikërisht kjo metodë ushtrimi që ju nevojitet. Shtrihuni barkas dhe merrni frymë thellë. Ngrijeni bustin dhe mbajeni trupin tuaj në të njëjtën kohë ulur në dysheme.
Balanconi këmëbt dhe krahët tuaj dhe ngrini kokën. Ndaloni së marri frymë dhe merrni pozicionin fillestar. Provojeni përsëri duke rretur kohën pas çdo përsëritjeje.

Dhanurasana 
Ushtrimi ideal për të gjithë ju që keni dhimbje shpine. I jep gjithashtu gjoksit tuaj një formë shumë të bukur. Shtrihuni barkas, nxirrni frymën jashtë dhe ngrini gjunjët në një nivel me kokën. Më pas  tërhiqni këmbët dhe krahët tuaj së më shumë dhe qëndroni rreth 30 sekonda në këtë pozicion.

Chakrasana 
Largon lodhjen, dhimbjen e kokës, ju ndihmon të zgjasni gjoksin, qafën dhe shpinën tuaj. Shtrihuni me shpinë dhe vendosni këmëbt pak më shumë se sa gjërësia e shpatullave. Pas kësaj filloni t’i tërhiqni ato për nga vithet tuaja. Vendosni përllëmbët e duarve në kokë dhe harkojini ato sa të mundeni dhe mbajini për rreth 30 sekonda.

Salambra
Është shumë e dobishme për ligamentet, muskujt e shpinës dhe gjoksin. Përmirson frymëmarrjen dhe qarkullimn e gjakut. Qëndroni në gjunjë dhe duart vendosini mbi dysheme. Ndrëthurni gishtat për të formuar një hark dhe më pas vendosini mbi kokën tuaj, në pjesën e prapme. Nxirreni frymën dhe ngrini këmbët tuaja lart, duke qëndruar kështu për rreth 30 sekonda deri në 2 minuta.

Ultrasana
Ideale për dhimbjet e shpinës, rritjen e volumit të msuhkërive dhe frcimin e gjoksit. Fillimisht qëndronni në gjunjë duke tërhequr këmbët. Përkuluni ngadalë duke vënë duart tek këmbët tuaja. Bëni një formë harku duke shtrirë kështu brinjët tuaja. Afroni kokën me dyshemenë, qëndroni për rreth 30 sekonda dhe merrni sërish pozicionin fillestar.