Sela ja thotë në sy komandantit të ARM-së: Kjo tokë quhet Iliri (VIDEO)

Videoja që po shpërndahet fuqishëm në rrjetet sociale në Maqedoni, por edhe në Kosovë dhe në Preshevë, është ajo e debatit të para disa ditëve mes kryetarit të LR-PDSH-së, Ziadin Sela dhe ish komandantit të ushtrisë Maqedonase në luftën e vititi 2001, Stojance Angelov, shkruan Drini.mk

Në këtë debat, Ziadin Sela ja thotë haptas si asnjë politikan tjetër më parë përballë një kolegu maqedonas, se sllavët kanë ardhur këtu në shekullin e shtatë, kur kjo tokë quhej Iliri. “Ne jemi autokton, sllavët janë ardhacakë. Regjistrimi i popullsisë duhet të bëhet pasi shqiptarët janë mbi 30% ndërsa maqedonasit nuk dihet a janë mbi 30% pasi shumë prej tyre ndjehen bullgarë” thote Ziadin Sela transmeton Drini.mk.

Ja Videoja:

Video Player