Sela: Nuk na lejon kushtetuta…?! As ne nuk do ta lejojmë kushtetutën !

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-01-30 08:09:22Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Kryetari i LR-PDSH-së, Ziadin Sela është i vendosur në kushtet që ai dhe subjekti që përfaqëson i kanë vendosur mandatarit të ardhshëm të qeverisë së Maqedonisë. Lidhur me “pamundësinë” e ndryshimit të kushtetutës, kur bëhet fjalë për zgjedhjen e problemeve të shqiptarëve Ziaidn Sela

Gabimisht shtrohen teza të tipit: “Nuk na lejon kushtetuta…”. Çështja është, sa do ta lejojmë ne kushtetutën të vazhdojë të na trajtojë kështu, si hiç…?! ka shkruar Sela.

Lidhur me statusin e gjuhës shqipe, Ziadin Sela është shprehur  decid për zyrtarizimin e saj në gjithë shtetin. Nëse shqipja nuk nevoitet në të gjithë shtetin, atëherë e njejta vlen edhe për maqedonishten.

Po “ndryshojme” kurs qe te dukemi te arsyeshem per kta paranoiket. Te hiqet nga perdorimi zyrtar gjuha maqedonase dhe kurre nuk duhet lejuar perdorimi i se njejtes ne te gjith shtetin… shkruan kryetari i LR-PDSH-së.