Sela përballet sot në gjykatë me dhunuesit e tij

Deputeti dhe lider i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela sot në Gjykatën Penale duhet të dëshmojë për dhunën e ushtruar ndaj tij në Kuvend më 27 prill të vitit të kaluar. Ai sot në gjykatë do të përballet me dhjetëra dhunuesit e tij që akuzohen për dhunë çnjerëzore dhe deri tek tentimi për eliminimin fizik të tij.

Në seancën gjyqësore paraprake avokati mbrojtës i Ziadin Selës kërkoi dëmshpërblim për klientin e tij në vlerë prej 30 milion denarësh. Para që kërkohen  si dëmshpërblim  për shpenzimet materiale për mjekimin e Selës, si dhe cënimin e integritetit personal dhe traumën që ai ka kaluar.

Të akuzuar janë Kire dhe Cejo Gjorgjievski (babë dhe bir), Oliver Oshavkovski, Sasha Cenkov, Nikollçe Dimitrievski, Aleksandar Janevski-Toshta, Andrej Micov, Nikolla Vojminovski, Kosta Delov dhe Stojan Pavlovski-Kobra.