Shenja që paralajmëron fundin e botës në 2017-ën

Një konflikt shkatërrimtar në vitin 2017 do të krijojë “fundin e botës”, sipas një rituali të lashtë. Kisha Katolike e Italisë ka kryer një mrekulli globale tri herë në vit e cila deklaron sigurinë e botës, duke përdorur gjakun e San Gennaro, shenjti i mbrojtës i njohur globalisht si Shën Janarius.

Në janar dhe shtator, udhëheqësit fetar ishin në gjendje për të lëngëzuar me sukses gjakun e San Gennaro gjatë ceremonive të shenjta. Në kuadër të Napolit Chapel, kryepeshkopi mban një kapsulë të artë-xhami që përmban gjak 700-vjeçar të shenjtorit të vdekur.
Edhe pse ajo ndonjëherë mund të marrë kohë, të premten e kaluar nuk ka ndodhur që ky ritual të ndodh, duke çuar udhëheqësit fetarë të mendojnë për më të keqen.

Luftërat globale dhe fatkeqësitë ndodhin, por deri më tani, bota ka arritur ti shpëtojë një shkatërrimi të plotë. Por 2017 mund me të vërtetë të shënojë vitin e Armagedonit pas muajve të trazirave politike.

Imzot Vincenzo De Gregorio, bëri thirrje njerëzve për t’u lutur. Ai tha: “Ne nuk duhet të mendojmë për katastrofat dhe fatkeqësitë. Ne jemi njerëzë të besimit dhe ne duhet të vazhdojmë të lutemi”.

Sipas legjendave, gjaku i San Gennaro ishte mbledhur nga një grua e quajtur Eusabia pas vdekjes së tij. Pas një shpërthimi të dhunshëm nga mali i Vezuvit në 16 dhjetor, shenjtori thuhet se ka ndaluar zjarrin që të hyjnë në qytet.