Saturday, February 17, 2018
Shikoni si kanë ndryshuar kufijtë e evropës gjatë një mileniumi

Shikoni si kanë ndryshuar kufijtë e evropës gjatë një mileniumi

Shikoni si kanë ndryshuar kufijtë e Evropës përgjatë një mileniumi (Video)

13 Shkepje

Në një video e cila po qarkullon në rrjetet sociale, mund të shihni se si ka ndryshuar harta e Evropës përgjatë 1 mijë viteve të fundit.

Ajo çfarë duket interesante në këtë video është se si kufijtë e Portugalisë janë shfaqur relativisht të pandryshueshëm përgjatë historisë.

Ndërkaq, Evropa Perëndimore, përkatësisht Ballkani, ka parandaluar përhapjen e ndikimit të Perandorisë Otomane në tërë Evropën, transmeton KosovaPress.

Për gjatë 5 shekujve sundim, të Perandorisë Osmane në Evropë, Bullgaria dhe shumë vende të tjera të Evropës arritën që të ruajnë gjuhën, kulturën dhe fenë e tyre.

Për më shumë shihni videon e ndryshimit të kufijve në Evropë

Close