Shkencëtari zbulon çfarë ndodh pas vdekjes

A ka jetë pas vdekjes? Kjo është një nga misteret më të mëdha të njerëzimit, por tani shkencëtarët thonë se ka jetë të tillë dhe japin argumentet e tyre për këtë.

Ai pretendojnë se vdekja e trupit nuk do të thotë domosdoshmërish vdekje e individit, për shkak sipas tij, të ekzistencës së ndërgjegjes. Sipas disa shkencëtarëve të respektuar, mekanika kuantike lejon që ndërgjegjja të jetojë edhe pasi trupi vdes.

Fizikanti i shquar britanik Roger Penrose dhe ekipi i tij besojnë se kanë gjetur prova për mikrotubulet, proteinat bazë kuantike për tejçimin e informacionit, informacion i ruajtur në nivele nën-atomike. Roger thotë se nëse një person vdes përkohësisht, ky informacion është lëshuar në univers.

Në qoftë se ai do të ringjallet, sipas tij, informacioni rikthehet sërish.

“Nëse ata nuk ringjallen, dhe pacienti vdes, është e mundur që ky informacion kuantik të mund të ekzistojë jashtë trupit, ndoshta për një kohë të pacaktuar si një shpirt”, thotë ai.

Gazeta britanike Express e ilustron me këtë video