Shpëtohen 10.000 emigrantë të brigjet e Libisë

 

Më shumë se 10.000 emigrantë janë shpëtuar në brigjet të Libisë, në katër ditët e fundit.

Por gjatë këtyre aksioneve nuk është arritur të shpëtohen të gjithë emigrantët, pasi 54 persona kanë humbur jetën, kanë bërë të ditur zyrtarë të Libisë dhe Italisë, dy vende që janë të përfshira në misionet e shpëtimit në Detin Mesdhe.

Përveç këtyre, sot ushtria tuniziane ka shpëtuar 126 emigrantë nga Afrika, të cilët ishin nisur në drejtim të bregdetit italian, raporton AFP.