Shpëtoni Sirinë”, marshimi paqësor në Finlandë

“Shpëtoni Sirinë” Një marshim paqësor është ndërmarrë sot përballë katedrales së Helsinkit në Finlandë.
Protestuesit formuan simbolin e paqes duke kërkuar ti jepet fund kësaj lufte që ka shkuar shumë përtej.
Protesta u organizua nga organizata joqeveritare të cilat i kërkuan qeverisë finlandeze të bëjë më shumë për të lehtësuar procesin për të zgjidhur konfliktin në Siri. Finlanda duhet të luajë një rol aktiv në Organizatën e Kombeve të Bashkuara dhe në Bashkimin Europian për të lehtësuar negociatat mes palëve.
Gjithashtu kërkohet që të rriten kuotat e pranimit për refugjatët nga Siria.
Ora News në bashkëpunim me agjencinë europiane të fotos ju sjell foto ekskluzive.