Shqiptaret nuk kane kerkesa ekskluzive por kerkesa te natyrshme

Në emisionin debativ Zigzake te tv. Art ku temë qendrore ishte Platforma e përbashkët e partive politike shqiptare si pikënisje për bisadat paraprake per formimin e qeverise se Maqedonisë.Pothuajse te jje mendimi ishin Ziadin Sela dhe Ilir Luma, kur bëhej fjalë për formën e veprimit të përbashkët të shqiptarve për realizimin e drejtave të tyre. Në funksion të kësaj Ilir Luma tha se kërkesat e parashtruara në platformë nuk janë risi dhe kanë qenë nëpêr programet politike të partive. Sipas Lumës nuk ka kërkesa ekskluzive por ka kërkesa të natyrshme që dalin nga natyrshmëria e të drejrave të bazuara në historikun e zhvillimit të shqiptarve në këto treva dha ato të drejta i takojnë shqipta
rve. Ajo që duhet potencuar në lidhje me zhvillimin e mëtejshëm të bisedave me palën maqedone ai tha se Gruevski nuk e meriton perkrahjen e subjektit politik shqiptar. Kjo deklaratë e Selës për të mos bêrë biseda me Gruevskin fuqimisht u perkrah edhe nga Luma i cili ishte kategorik për të mos biseduar me Gruevskin i cili duhet të ballafaqohet me ljigjin./antpress