Shteti i vogël që po kërkon 4000 punëtorë me paga të majme

Shteti i vogël që po kërkon 4000 punëtorë me paga të majme

Islanda është një nga shtetet më të vogla në Evropë me vetëm 300 mijë banorë por që ka kërkesa të mëdha. Kompania që menaxhon pjesën turistikë të Islandës, “Islanda Business” po kërkon 4000 punëtorë të profesioneve të ndryshme.

Kërkesa e punëtorëve ka të bëjë me një plan për zhvillim drastik të turizmit dhe se pagat thuhet të jenë tejet të mëdha.

Shteti nordik po përballet me ikjen e popullsisë në shtetet tjera skandinave ndërsa problem është edhe mosha e vjetër në vend ku 10% të popullsisë janë mbi moshën 70 vjeçare