Si ta largoni mavijosjen në trup

1.Aplikoni nxehtësi përpara se ënjtja të shkojë te poshtë.

Aplikoni një kompresim të nxehtë në vendin e mavijosur.

Ngrohja ndikon në hapjen e kapilarëve të gjakut dhe rrit përgjigjen e sistemit imunitar.

2.Aloe Vera ka disa cilësi tonifikuese

Njerëzit shpesh e përdorin këtë në mavijosjet e tyre.

Nuk kemi të dhëna konkrete rreth kësaj.

Shumica mendojnë se më së shumti përfiton apo ka dobi sistemi imunitar, por ka disa polemika rreth beneficioneve të sakta.

Padyshim, kjo ndihmon për të pastruar plagën nëse zbatohet mënjëherë.

3.Pastrimi i zonës së lënduar mund ta parandalojë infeksionin

Nëse trupi juaj nuk lufton mikrobet, atëherë ai nuk do të ketë burim për të shëruar plagën.

Sa më shpejtë ta pastroni plagën apo mavijosjen, aq më mirë është.

4.Shmangni Aspirinën

Mavijosja mund t’ju shkaktojë dhimbje të ashpra në moment të caktuar.

Kështu, mund të ndjeni nevojën të merrni aspirinë për qetësimin e dhimbjes, mirëpo nuk duhet vepruar kështu.

Aspirina është një antikoagulant.

Kjo shkakton që gjaku të përhapet shumë shpejtë në gjithë zonën e dëmtuar, duke rritur madhësinë e mavijosjes.