Si te konzervoni ushqimet ne menyren e duhur

1.Përdorni një enë për matje kur mbushni kavanozat.

Kjo bën që procesi të shkojë më shpejtë dhe pa probleme.

Nëse jeni duke mbushur kavanozat duke përdorur një lugë një filxhan, ju e dini se dy filxhana do mbushin kavanozin.

konzervim

2.Mbyllni kapakët duke shtrënguar me majat e gishtërinjve shtrëngoni kapakët derisa të filloni të ndjeni rrezistencë gjatë shtrëngimit.

Në mënyrë të pashmangshme disa fluska ajri do të ngelin brenda në kavanoz, ndërsa jeni duke mbushur ato.

Nëse kapakët janë të shtrënguar shumë fort, fluskat e ajrit nuk ka shansë që ti shpëtojnë ujit të nxehtë dhe kjo e bën që kapaku të shtrëngohet fort.

Duke lënë unazat dhe kapakët pak më të lirë, lejon që të depërtojë oksigjen pa ndonjë incident.

konzervim-2

3.Etiketoni kavanozat me numër serik – kjo ndihmë jo vetëm që mbaheni të organizuar, por nëqoftëse ka ndonjë problem, e keni më të lehtë ta menaxhoni punën.

Me anë të një kavanozi e dini se cilët kavanzoa tjerë duhet kontrolluar.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëqoftëse jeni duke bërë shumë shumë lloje të frutave apo perimeve të njejta gjatë verës.