Si të përhatitni tranguj turshi

Përbërësit:

  • 5 kg tranguj
  • 2 litra ujë
  • 1 litër uthull molle
  • 5 lugë kripë
  • 5 lugë sheqer
  • 1 mbrojtës vere
  • Kokrra piperi.

Trangujt lahen, fshihen dhe vendosen në një enë të madhe.

Uji vlohet me kripë dhe sheqer.

Pasi të largohet nga zjarri shtohet melmesat dhe uthulla.

Uji shtohet mbi tranguj, mbi të cilët vendoset një enë e rëndë.

Të nesërmen trangujt rradhiten në kavanozë të larë.

U shtohet uji i përgaditur dhe mbyllen me kapak.

Ruhen në vend të freskët.