As sot Thaçi nuk cakton datën e seancës konstituive

Edhe pse i ftoi për të caktuar datën e seancës konstituive, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi nuk e ka caktuar këtë datë.

Në takimin që e bojkotuan Lëvizja Vetëvendosje, LAA dhe Lista Serbe, presidenti pasi dëgjoi përfaqësuesit e partive parlamentare që ishin prezent tha se data se kur do të mbahet seanca do të bëhet publike shumë shpejt dhe brenda afatit kohor.

Sipas rregullores së Kuvendit presidenti cakton datën e seancës 30 ditë pas certifikimit të rezultateve zgjedhore.

KQZ ka certifikuar rezultatet e zgjedhjeve parlamentare më 8 korrik.