Sperma bën mrekulli, mos e beso po deshe

Shkencëtarët kanë arritur të zbulojnë që nëse përpihet sperma, ndikon shumë mirë në organizëm. Hulumtimi është bërë në gjashtë shtete, rezultatet janë krahasuar dhe është e qartë që përbërja e cila gjendet në spermë, spermidina, është më e mirë se cilido antridid.

Në lëngun e spermës mashkullore gjendet me sasi të mëdha, kjo përbërje

Spermidina ka aftësi të shkëlqyeshme që të përtërijë qelizat e dëmtuara dhe kështu të ngadalësojë procesin e plakjes.Ka qenë e njohur që ejakulati është i pasur me vitamina dhe proteina.

Dëshmia e ekzistimit të spermdinës është sensacion i vërtetë! Kjo përbërje mund të ndihmojë madje edhe në shërimin e sëmundjes siç janë ato të Alchaimerit dhe të Parkinsonit.

Studime tjera, poashtu tregojnë se lëngu i spermës përmban kimikate që ngrejnë humorin, rritin dashurinë, shkaktojnë gjumë dhe gjithashtu përmban të paktën tre kimikatë antidepresivë.