Stoltenberg mirëpret progresin politik në Maqedoni

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka mirëpritur të mërkurën vendimin e presidentit të Maqedonisë, George Ivanov për t’i dhënë mandatin kreut të LSDM-së, Zoran Zaev për formimin e qeverisë së re, duke thënë se ky është një hap i drejtë dhe gjë e duhur për t’u bërë.

Ai ka inkurajuar formimin e qeverisë së re në Shkup dhe një rol konstruktiv nga ana e të gjitha partive politike.

“Është e rëndësishme që vendi të fillojë të fokusohet në reformat e saja të nevojshme”, ka thënë shefi i NATO-s, duke kërkuar nga të gjitha palët në Maqedoni që të vazhdojnë përpjekjet e tyre për avancimin e vendit drejt aspiratave euro-atlantike.