Studentët e kundërshtojnë heqjen e flamurit kombëtar, aksion para Rektorati

 

Me thënien e Hasan Prishtinës “Njeriu pa kombin është asgjë, e kombi pa brezat e ardhshëm shuhet”, të shkruar murin e rektoratit si dhe me vendosjen e flamurit kombëtar në shtatoren e Hasan Prishtinës , Lëvizja Studentore Studim-Kritikë-Veprim ka reaguar sot ndaj heqjes së flamurit kombëtar nga një sallë e rektoratit nga Universitetin e Prishtinës.

Të martën në sallën e Rektoratit të UP-së  kur  pritej të mbahej një ligjëratë nga Alan Watson nga Richmond CBE i Anglisë me temën “What Brexit means?” flamuri kombëtar është hequr  nga radha e flamujve tjerë, një veprim që nuk është pritur aspak mirë dhe është konsideruar i papranueshëm.Fatri Zhitia nga Lëvizja Studentore  Studim-Kritikë-Veprim ka thënë me këtë rast se i respektojnë të gjitha kombet , por asnjë nuk e zëvendëson flamurin kombëtar. “Ne respektojmë të gjitha kombet dhe simbolet e tyre, ashtu sikur edhe flamurin e Britanisë, megjithatë asnjë flamur nuk e zëvendëson flamurin tonë kombëtar. Hasan Prishtina patriot dhe intelektual shqiptar u angazhua gjatë tërë jetës së tij për arsimin e popullit në funksion të kombit shqiptar dhe ngritjes së tyre”, tha Zhitia.Ai tha se  klanet e paskrupullta  që kanë kapur Universitetin e Prishtinës  dihet tashmë që kanë braktisur idenë e ngritjes së kombit shqiptar dhe një gjë e tillë duhet të ndalohet.

“Klanet e paskrupullta që kanë kapur UP-në dihet tashmë që kanë braktisur idenë e ngritjes së kombit shqiptar, madje çdo herë e më shumë po e dëshmojnë se si po e mohojnë atë. Ne nuk mund të lejojmë që të njëjtën ta bëjnë edhe përmes institucioneve tona. Hasan Prishtina shkriu tërë pasurinë për arsim, ndërsa të pushtetshmit në UP po shkrijnë gjithë arsimin e kombit në funksion të pasurisë së tyre. Kjo duhet të ndalet. Këtë do ta ndalim”, tha Zhitia.

Studentët këtë veprim e kanë quajtur skandal në vazhdën siç kanë thënë ata të skandaleve të njëpasnjëshme që po prodhohen nga Universiteti i Prishtinës. Aksioni i studentëve ka filluar para shtatores së heroit  Zahir Pajaziti për të vazhduar në oborrin e Rektoratit ku kanë shkruar parulla në murin e ndërtesës së  Rektoratit si dhe kanë vendosur një flamur kombëtar në shtatoren e Hasan Prishtinës.