Terapia me zjarr për tu dobësuar

Një mjeke kineze performon “hu liao” ose “terapia me zjarrin” në një fëmijë obez që është dhe pacient.

Qëllimi është për ta ndihmuar djaloshin Li Hang të zvogëlojë peshë. Kjo terapi kryhet në spitalin Changchun Kangda, në provincën Jilin në Kinë.

Pesha fillestare e djalit është 167 kg. 11 vjeçari vuan obezitetin për shkak të një çrregullimi gjenetik të quajtur Sindroma Prader Dwilli (PWS).

Në këtë spital impelmentohet terapia e zjarrit dhe e akuapunturës dhe 7 prej 53 pacientëve të tyre janë fëmijë.

Kina është vendi që ka numrin më të madh të fëmijëve obezë nga mosha 5- 18 vjeç dhe në 2025 pritet që ky numër të rritet në 48. 5 milionë sipas një raporti të Federatës Botërore të Obezitetit që u publikua muajin e fundit.

epaselect epa05646857 A Chinese medicine doctor performs 'huo liao' or 'fire therapy' on obese patient, Li Hang, to help him reduce weight at the Changchun Kangda Hospital in Changchun city, Jilin Province of China, 25 November 2016. Initially weighing at 167 kilogram, 11-year-old Li Hang is in the hospital to seek treatment for obesity caused by a genetic disorder called PraderÐWilli syndrome (PWS). Specialising in slimming treatments, Changchun Kangda Hospital employs various Chinese medicine practices including Baguan (fire cupping), fire therapy and acupuncture to treat their patients, of which seven out of its 53 overweight patients are children. China is set to have the greatest number of overweight children aged 5 to 18 years by 2025, with the number of overweight children reaching 48.5 million according to a report released by the World Obesity Federation last month. EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT

FOTO: EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT

epa05646859 11-year-old obese patient Li Hang plays with his doctor during treatment to help him reduce weight at the Changchun Kangda Hospital in Changchun city, Jilin Province of China, 25 November 2016. Initially weighing at 167 kilogram, 11-year-old Li Hang is in the hospital to seek treatment for obesity caused by a genetic disorder called Prader-Willi syndrome (PWS). Specialising in slimming treatments, Changchun Kangda Hospital employs various Chinese medicine practices including baguan (fire cupping), fire therapy and acupuncture to treat their patients, of which seven out of its 53 overweight patients are children. China is set to have the greatest number of overweight children aged 5 to 18 years by 2025, with the number of overweight children reaching 48.5 million according to a report released by the World Obesity Federation last month. EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT

FOTO: EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT

epa05646860 11-year-old obese patient Li Hang is seen undergoing a Chinese medicine therapy called 'baguan' or 'fire cupping' to help him reduce weight at the Changchun Kangda Hospital in Changchun city, Jilin Province of China, 25 November 2016. Initially weighing at 167 kilogram, 11-year-old Li Hang is in the hospital to seek treatment for obesity caused by a genetic disorder called Prader-Willi syndrome (PWS). Specialising in slimming treatments, Changchun Kangda Hospital employs various Chinese medicine practices including baguan (fire cupping), fire therapy and acupuncture to treat their patients, of which seven out of its 53 overweight patients are children. China is set to have the greatest number of overweight children aged 5 to 18 years by 2025, with the number of overweight children reaching 48.5 million according to a report released by the World Obesity Federation last month. EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT

FOTO: EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT

epa05646861 11-year-old obese patient Li Hang is seen undergoing a Chinese medicine therapy called 'baguan' or 'fire cupping' to help him reduce weight at the Changchun Kangda Hospital in Changchun city, Jilin Province of China, 25 November 2016. Initially weighing at 167 kilogram, 11-year-old Li Hang is in the hospital to seek treatment for obesity caused by a genetic disorder called Prader-Willi syndrome (PWS). Specialising in slimming treatments, Changchun Kangda Hospital employs various Chinese medicine practices including baguan (fire cupping), fire therapy and acupuncture to treat their patients, of which seven out of its 53 overweight patients are children. China is set to have the greatest number of overweight children aged 5 to 18 years by 2025, with the number of overweight children reaching 48.5 million according to a report released by the World Obesity Federation last month. EPA/TIAN WEITAO CHINA OUT