Tony Blair këshillon Macronin

Ish-kryeministri britanik, Tony Blair këshilloi presidentin e zgjedhur të Francës, Emmanuel Macron që të përqendrohet në atë “çfarë më të vërtetë ka rëndësi”, në vend se të humb kapital politik në reforma që nuk do të sjellin ndryshime të rëndësishme.

Në një shkrim në “Le Monde”, ish-kryeministri britanik ka sqaruar se pjesa më e vështirë e mandatit të tij ishte “zbatimi” dhe ka këshilluar Macron për të formuar një ekip që do të përqëndrohet vetëm në arritjen e qëllimit.