Trump zyrtarisht President i SHBA-ve, ja sa delegatë ka siguruar

Donald Trump është zyrtarisht President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, pas votimit të delegatëve në Kolegj. Deri tani, Donald Trump ka marrë 270 delegatë, shifër e mjaftueshme për të qenë President.

Nga këto, 38 delegatë të fituar janë nga Teksasi.

Të 16 delegatët e Michigan, si dhe 29 delegatët e Floridas votuan për Trump.