Turqia: Sulltani posedon pesë patundshmëri në Maqedoni

Në Gadishullin Ballkanik ka 4.280 patundshmëri të cilët i takojnë sulltanit otoman Abdul Hamidi i Dytë në mes periudhës së vitit 1869 dhe 1908, deklaroi Zeynel Turkoglou, udhëheqës i Kadastrës turke, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Siç është raportuar nga Agjencia Anadolu, në arkiva ruhen dokumente pronësie për 7.756 të patundshmërisë nga Anadolli, Lindja e Mesme dhe në Ballkan.

‘Në arkivin e Drejtorisë ka tri fletore për pronën aktive dhe pasive të sulltanit. Ka të dhëna për fushat, kopshte, ferma, banesa … Në Greqi ka 2.843 objekte, në Shqipëri 1,424, Bullgari – tetë, dhe në Maqedoni – pesë të pasurive të patundshme, tha Turkoglou.

Pas vdekjes së sulltanit në vitin 1918, objekte të caktuara të patundshme i përkasin Thesarit Shtetëror