U promovua libri per “Kalane e Tetoves” nga Luljeta Abazi

Sot ne Muzeun Arkeologjik ne Shkup, ne kuader te promovimeve kapitale te disa librave me permbajtje kulturore u promovua edhe libri “Kalaja e Tetoves” nga historiane e artit dhe Arkeologe Luljeta Abazi.

Fjale ratsi pati ministresha e kultures e Republikes se Maqedonise Elizabeta Kanceska Milevska e cila  theksoi se keto 20 vepra jane pjese 130 veprave kapitale, dhe se ministria e kultures do te vazhdoje me mbeshtjetjen dhe financimin e vazhdueshem ne lemine e trashegimise kulturore.

Luljeta Abazi autore e ketij libri per antpress theksoi se botimi i librit eshte rezultat i punes dhe angazhimit ne germimet arkeologjike ne kalane e Tetoves.Te pranishem ne kete eveniment kulturor gjithashtu ishin arkeolog shqiptare nga Kosova dhe Maqedonia te ciletkane qene pjesemares ne germimet ne Kalane e Tetoves/antpress