VIDEO/ Mësoni si të ndizni zjarr me një limon

A e dini se sa shpesh mungesa e zjarrit ka shkaktuar që shumë njerëz të vdesin në pyll?

A ëndërroni ndonjëherë të jeni aq i/e aftë sa për të ndezur zjarr kudo që shkoni, pa pasur letër apo çakmak?.

Nëse po, lëreni shkencën të bëhet mësuesi juaj: mësoni si ta krijoni një bateri me vetëm një limon, thonj, tel etj., duke e shmangur sëmundjen e skorbutit.

Elektriciteti gjenerohet përmes zvogëlimit të oksidimit – reaksion kimik që ndodh kur zinku tretet në acid.

Skorbuti është sëmundje e cila shkaktohet nga mungesa e vitaminës C, simptomat e së cilës përfshijnë humbjen e dhëmbëve dhe vdekjen.  /Telegrafi/