‘Wizz Air’ së shpejti fluturime nga Prishtina

Nga 7 prilli i vitit 2017, dy herë në javë do të ketë fluturime nga Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” me kompaninë hungareze të fluturimeve “Wizz Air”.

 Driton Hyseni menaxher i planifikimit të fluturimeve dhe marketingut tha se fluturimet e “Ëizz Air” do të  fillojnë nga 7 prilli i vitit 2017 dhe se  kjo është një arritje shumë pozitive për ne.Ai tha se “Wizz Air” është një nga kompanitë më të suksesshme në Evropë, dhe se ka përkrahjen e kompanisë “Limak”. Ndërsa George Michalopoulos kryeshef komercial i “Wizz Air”,  tha se si kompani kanë qenë në kërkim të një  aeroporti siç është ai i  Prishtinës.
Ai tha se kompania “Wizz Air” është kompania më e madhe që ofron shërbime, ku në 12 muajt e fundit ka bartur rreth 22 milionë udhëtarë.Michalopoulos tha se kjo kompani ajrore ka mbi 3 mijë të punësuar dhe shërben në Shkup e Podgoricë. Ai tha se beson që kjo do të ndikojë në rritje të turizmit. Kjo është bërë e ditur në një konferencë për media të Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës së bashku me kompaninë ajrore “Wizz Air”.