Xhaferi merr mbështetje të pa-rezervë nga Bashkimi Evropian

 

“Takimi i radhës me euro-komisarin Han rikonfirmon edhe njëherë mbështetjen e pa rezerve të BE-së. Në Bashkimin evropian nuk ka asnjë dyshim për shumicën e reflektuar me zgjedhjen e kryetarit të parlamentit dhe kjo është shtytje për të vazhduar me punët dhe obligimet që i ka parlamenti”, deklaroi kryetari i Kuvendit të RM-së Talat Xhaferi menjëherë pas takimeve që realizoi me zyrtarë të lartë të BE-së, përfshi këtu edhe euro-komisionarin Johanes Han.

Xhaferi tha se Ivanov ka afat 10 ditë për të dorëzuar mandatin nëse ai nuk e ndërmerr një hap të tillë atëherë parlamenti ka kompetencë ekskluzive për vendosjen e qeverisë së ardhshme. Megjithatë Xhaferi shprehet optimist se presidenti Ivanov do të reflektojë në këtë aspekt.

Në pyetjen e gazetarëve lidhur me hetimet që kanë të bëjnë me dhunën në Kuvend Xhaferi tha se nuk dëshiron që të përzihet në kompetencat e institucioneve përkatëse megjithatë në momentin kur të mblidhen të gjitha të dhënat parlamenti mundet të iniciojë procedurë parlamentare.