Xhamitë më të bukura në botë

Rubrika “Travel” e gazetës britanike “The Telegraph” ka bërë një përmbledhje prej 25 xhamive më të bukura në botë.

Vendin e parë, sipas kësaj liste, e ka zënë xhamia Sheikh Lotfollah në Iran, e përcjell edhe nga xhami tjetër e po këtij vendi.

Vendi i tretë dhe i katërt shkojnë në Turqi, ndërsa top-pesëshja përmbyllet me Xhaminë e Kaltër në Kajro të Egjiptit, raporton Koha.net.

Për më tepër, ju ftojmë t’i shikoni fotografitë e mrekullueshme të 25 xhamive më të bukura në botë, sipas “The Telegraph”:

 1. Xhamia Sheikh Lotfollah, Iran


2. Xhamia Nasir al Molk, Shiraz, Iran

 1. Xhamia e Kaltër, Turqi

 1. Xhamia Aya Sofya, Turqi

 1. Xhamia e Kaltër, Kajro, Egjipt

 1. Xhamia Ibn Tulun, Egjipt

 1. Xhamia Hassan II, Marok

 1. Xhamia Al Aqsa, Jerusalem, Palestinë

 1. Xhamia Al Haram, Arabi Saudite

 1. Xhamia Al-Masjid an-Nabawi – Medinë, Arabi Saudite

 1. Xhamia Ubudiah, Malajzi

 1. Xhamia Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Malajzi

 1. Xhamia Faisal, Pakistan

 1. Xhamia Wazir Khan, Pakistan

 1. Xhamia Badshahi, Pakistan

 1. Xhamia Taj-ul-Masajid – Bhopal, Indi

 1. Xhamia Jama Masjid, Delhi

 1. Xhamia Sheikh Zayed Grand, Abu Dhabi

 1. Xhamia Masjid Sultan Qaaboos, Oman

 1. Xhamia e Madhe e Samarras, Irak

 1. Xhamia Lala Mustafa Pasha, Qiproja veriore

 1. Xhamia Umayyad, Siri

 1. Xhamia e Madhe e Herat, Afganistan

 1. Xhamia-Katedrale e Kordobas, Spanjë


25. Xhamia Koutoubia, Marok